sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kinkkukakku

Tämä voileipäkakun ohje on peruja äidiltäni ja tällä ohjeella on tullut vuosien saatossa tehtyä useita eri tavoin koristeltuja kakkuja. Tällä ohjeella tehty kakku on takuuvarma hitti juhlissa kuin juhlissa, mutta pieni varoituksen sana on paikallaan siitä, että kakku ei todellakaan ole terveellinen. ;)

Kakussa käytettävän leivän voit valita oman makusi mukaan, itse käytän yleensä aina jotakin paahtoleipää tai kahta erilaista sellaista (esim. tummempi ja vaaleampi). Tällä ohjeella valmistaa yhden, n. 20 cm pitkän suorakaiteen muotoisen kakun.

Täyte 1:
400g jauhettua (tai pieneksi leikattua) kinkkua
100g pehmeää voita
100g majoneesia
sinappia

Täyte 2:
225g raastettua Edam-juustoa
225g raastettua Emmental-juustoa
1 1/2-3 herkkukurkkua raastettuna
1 1/2 dl kermaviiliä
sinappia

Kostutus lihaliemellä.

1. Tee lihaliemikuutioiden avulla n. 3dl lihalientä.
2. Valmista täytteet sekoittamalla ohjeen ainekset keskenään.
3. Leikkaa leipäpaloista reunat pois ja aseta niitä n. 4-5 kpl peräkkäin.
4. Kostuta leivät lihaliemellä hyvin.
5. Täytä ensimmäinen kerros täytteellä 1, toinen kerros täytteellä 2, kolmas kerros täytteellä 1 ja neljäs kerros täytteellä 2. Muista kostuttaa jokaisen kerroksen leivät hyvin lihaliemella ja leikata leivistä reunat pois. Aseta leivät kerroksiin siten, että "saumakohdat" tulevat joka kerroksessa eri kohtaan. Aseta päällimäiseksi kerros leipiä ja muista kostuttaa myös ne.
6. Pakkaa voileipäkakku leivinpaperiin ja tuorekelmuun ja laita kylmään kostumaan yön yli.
7. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla seuraavana päivänä. Kuorrutteita voi tehdä monella tapaa, mutta maistuvan kuorrutteen voit valmistaa esimerkiksi seuraavalla ohjeella:


Kuorrute:

300g juustoraastetta
200g sulatejuustoa
majoneesia
100g pehmeää voita

Koristeluvinkkejä seuraavissa kuvissa. :)







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti