maanantai 16. kesäkuuta 2014

Sagan golf-kakku

Sain noin viikko sitten tilauksen tehdä 11 vuotta täyttävälle Sagalle golf-aiheisen syntymäpäiväkakun. Teemana golf tuntui itselle todella vieraalta, mutta pikainen googlettaminen aiheesta johti mielenkiinnon heräämiseen ja eipä mennyt kauaa, kun löysin itseni Kärkkäisen leivontahyllyltä sokerimassoja valitsemasta.

Kakun toteutuksen suhteen kädet olivat vapaat, ainoa toive oli, että kakussa olisi sisällä tuoreita mansikoita. Niinpä tämä täytekakku on kostutettu mansikkamehulla ja täytetty tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla. Kermavaahtoa jäykistin hieman vaniljakreemijauheella, jotta täyte pysyisi paremmin kakun välissä ja kakku siis paremmin kasassa.



Kakussa kaikki muu on syötävää, paitsi tikkaritikusta ja paperista tety viiri, ja golfbägistä tulevien mailojen varret, jotka ovat elintarvikevärillä hopeanvärisiksi maalattuja hammastikkuja. Kakku on päällystetty ja kaikki koristeet on tehty sokerimassasta. Kakun päällä, vihreän sokerimassan alla, on sokerikreemi eristämässä kakusta tulevaa kosteutta. Kivet on tehty sekoittamalla valkoista ja mustaa sokerimassaa toisiinsa. Hiekka on Muro-keksien murusia ja ruoho on pastavärillä vihreäksi värjättyä, spagettityllalla pursotettua sokerikreemiä.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti