sunnuntai 10. elokuuta 2014

Tiikerikuppikakut

Tänään tuli taas vanhennuttua vuodella ja sehän loi oivan tilaisuuden kutsua ystäviä kylään ja leipoa erinäisiä herkkuja. Näitä herkullisia suklaisia kuppikakkuja oli tullut leivottua jo kerran aikaisemminkin ja koska ne oli siis jo hyviksi todettu, oli helppo päätös valita ne osaksi kahvipöytää. Näiden pursotuksesta ja toisen satsin leipomisesta kunnia kuuluu muuten miehelleni, joka ystävällisesti minua auttoi leipomisurakassa. :)




Alkuperäinen resepti näihin löytyy Hellapoliisin hienoilta sivuilta. En juurikaan ole reseptiä muuttanut, mutta alla ohje omine raaka-aineineni.


12 kpl

200 g voita
3 dl fariinisokeria
4 munaa
2 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Tummaan taikinaan:
1/2 dl maitoa
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata rouheena

Vaaleaan taikinaan:
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl appelsiinimehua 

Pinnalle:
kaakaotomusokeria (300g)
appelsiininmehua

sokerikuulia


Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen maito, sokeroimaton kaakaojauhe, sekä veitsellä karkeaksi rouhittu tumma suklaa. Sekoita toiseen taikinaan vehnäjauhot ja appelsiinimehu.

Jaa taikinat kerroksittain voideltuun ja korppujauhotettuun muffinipeltiin.
Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon vettä tai appelsiininmehua sen verran, että saat paksun tahnan. Pursota tahnaa jäähtyneiden muffinien pinnalle. Koristele erivärisillä sokerikuulilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti