sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kinkku-voileipäkakku

Jälleen kerran piti tehdä perinteistä kinkkuvoikkaria, jonka ohje löytyy siis täältä omasta blogistani. Tällä kertaa kokosin kakun 24cm kokoiseen pyöreään vuokaan. Kakkuun on käytetty n. 25 viipaletta paahtoleipää, joka toinen kerros täysjyväleipää ja joka toinen kerros vehnäleseleipää. Kakku on kostutettu lihaliemellä.

Kinkkutäyte on tehty kaksinkertaisena, juusto-kurkkutäyte on tehty yksinkertaisena. Tuunasin täytteitä hieman siten, että lisäsin kinkkutäytteeseen n. 100g ruohosipulituorejuustoa, n. 150g pippurituorejuustoa ja tuoretta ruohosipulia silputtuna. Tämä kevensi täytteen makua melko paljon. Juusto-kurkkutäytettä maustettiin hieman mustapippurilla, valkopippurilla ja kuivatulla persiljalla.

Koristeina käytin leikkelekinkkua, friseesalaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkuviipaleita ja silputtua ruohosipulia, Kuorrutus on tehty vaahdottamalla 1 prk Flora kuohua ja lisäämällä siihen 200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa. Pursotukset on tehty 6 mm:n tähtityllalla.



4 kommenttia :

  1. Todella upean näköinen kakku. Maistuu varmasti myös hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Näyttää todella hyvältä. Sainkin idean tästä omaan kakkuuni!

    VastaaPoista
  3. Todella upea kakku, täytyy kokeilla tuota. Miten monelle hengelle tuosta riittää semmonen kohtuullinen pala?

    VastaaPoista