sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kreikkalainen voileipäkakku


Päätin vaihtelun vuoksi kokeilla myös erilaista voileipäkakkua. Koska olen itse suuri fetajuuston ystävä, päätin kokeilla kreikkalaista voileipäkakkua, jossa on fetaa sekä sisällä että päällä. Täytyy sanoa, että tämä kakku oli kyllä todella miellyttävä yllätys. Todella maukas kakku, joka sai paljon kehuja vierailta.

Kakku on tehty Kinuskikissan ohjetta hieman muokaten seuraavasti:

n. 23 siivua täysjyväpaahtoleipää

Feta-paprikatäyte
150g fetajuustoa
2/3 punasipulia
1,5 dl rucolaa
1,5 punaista paprikaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
130g smetanaa
mustapippuria
200g aurinkokuivatun tomaatin suikaleita

Kurkku-valkosipulitäyte
1 kurkku (n. 30-40cm)
130g smetanaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
kuivattua valkosipulirouhetta

Kostutus:
n. 3 dl sitruunavettä (josta sitruunamehua n. 0,5dl)

Feta-paprikatäytteen valmistus:
Fetajuusto, punasipuli ja paprika leikataan pieniksi kuutioiksi ja rucola hienonnetaan. Aurinkokuivatuista tomaateista valutetaan suurin osa öljystä pois ja tomaatit leikataan suikaleiksi.
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa, myös tuorejuusto, smetana ja mustapippuri.

Kurkku-valkosipulitäytteen valmistus:
Kurkku raastetaan ja valutetaan siivilässä. Torejuusto ja smetana sekoitetaan kurkkuraasteen joukkoon ja täytteeseen lisätään valkosipulirouhetta oman maun mukainen määrä.

Paahtoleivistä on leikattu reunat pois ja jokaiseen kerrokseen on käytetty 4,5 palaa. Jokainen leipäkerros on kostutettu ja kakussa on siis kahdessa välissä feta-paprikatäytettä ja kahdessa välissä kurkku-valkosipulitäytettä.

Kuorrutus:¨
2,5 dl Flora kuohua vaahdotettuna
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

Koristeina käytin paprikaa, rucolaa, punasipulia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, fetajuustoa, tummia viinirypäleitä ja ruohosipulia.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti